Аз и Музиката

Аз и Музиката

Резюме

"Аз и Музиката" е проект, който цели да даде музикално начало на младежи от уязвима среда, запознавайки ги с основите на различните музикални инструменти, звукозапис и продуциране. В период от една седмица младежи от уязвима среда ще имат възможност да стартират свое обучение по различни музикални инструменти, звукозапис и продуциране, избирайки това, което представлява най-голям интерес за тях. Ще бъдат проведени 7 открити зони за обучение по съответните направления, в които ще се включат над 100 младежи, а 25 от тях ще получат и стипендии за продължаване на обучението от RockSchool - Варна - най-голямата частна академия в града. Младежите ще се докоснат до инструменти като китара, бас, пиано, барабани и ще се срещнат с професионалисти от сферата на музикалния бизнес, звукозапис и продуциране.

Описание

"Аз и Музиката" е проект, който цели да даде музикално начало на младежи от уязвима среда, запознавайки ги с основите на различните музикални инструменти, звукозапис и продуциране. В период от една седмица младежи от уязвима среда ще имат възможност да стартират свое обучение по различни музикални инструменти, звукозапис и продуциране, избирайки това, което представлява най-голям интерес за тях. Ще бъдат проведени 7 открити зони за обучение по съответните направления, в които ще се включат над 100 младежи, а 25 от тях ще получат и стипендии за продължаване на обучението от RockSchool - Варна - най-голямата частна академия в града. Младежите ще се докоснат до инструменти като китара, бас, пиано, барабани и ще се срещнат с професионалисти от сферата на музикалния бизнес, звукозапис и продуциране. Проект „Аз и Музиката“ ще стартира със съставяне на екип от професионалисти от музикалния бранш и младежи, които ще се включат като доброволци. В рамките на една седмица ще бъдат дефинирани всички оперативни процеси по проекта, допълнени основните му цели със микро цели и план за действие. Впоследствие ще стартира подготовка по изграждането на особените улични зони, на които ще се проведат серията музикални уъркшопи. Някои от тях ще са на пригодени сцени, а други тепърва ще се инсталират на популярни градски локации. Ще стартира и изпращането на покани към младежи от домове или институции, които биха искали да се включат. В периода 21-27 август ще се проведат и отворените музикални уъркшопи като инструменти, които ще бъдат преподавани са акустична китара, електрическа китара, бас, барабани, пиано. Електрическата китара е завладяващ инструмент, който предлага изключителни възможности за импровизация, благодарение на обширния си диапазон от звуци. Рок, метъл, блус, джаз, фънк, гръндж. Акустичната китара е завладяващ инструмент, който присъства в повечето музикални стилове като рок, блус, пънк, джаз и други. Бас китара е музикалният инструмент, който съставя бекграунда на една песен и група. Барабаните са подходящи за всеки, който усеща ритъма като втора природа, има желание да го създава сам. Електрическото пиано е инструмент, който предлага изключителни възможности за музициране, благодарение на обширния си диапазон от звуци. Пианото участва във всички музикални стилове – класика, рок, блус, джаз, поп и други. След провеждането на 18-те обучителни уъркшопа и въвличането на над 100 младежи, 25 от тях ще получат стипендии от RockSchool – Варна за стартиране на тяхното музикално обучение по някой от горепосочените инструменти.

Цел

Целта на проект "Аз и Музиката" е да се даде шанс на младежи от уязвима среда да се докоснат, запознаят и евентуално да стартират да се занимават активно с музика, звукозапис или продуциране. Важно е да се въведат социални иновации и нови подходи, с които да се популяризира музиката като средство за изразяване и възможност за кариера сред младежите. Музиката учи на дисциплина, самоконтрол, развива креативността и самонаблюдението - все качества, които един младеж е хубаво да притежава.

Други проекти от тази категория

Close
Close