Седмица на музиката във Варна

Седмица на музиката във Варна

Резюме

“Varna Music Week” е проект, който цели да направи една от летните седмици в града изпълнена с музика. Основната идея е да бъдат включени голям брой инициативи, които да попадат под шапката на музикалната седмица – изграждане на множество улични сцени, музикални арт инсталации, ъндърграунд партита с различен тип музика, отворени музикални уъркшопи, представяне на международни стилове на местната аудитория, сцени за много новоизгряващи и млади групи и изпълнители, които да представят своята музика пред гражданите и гостите на град Варна. “Varna Music Week” е фестивал на музиката като изкуство, празнуващ нейното съществуване в тотална форма. Ще бъде отворен и напълно безплатен, правейки централни части на град Варна в пъти по-музикални и носещи естетическо настроение.

Описание

„Varna Music Week” следва популярния модел от много големи градове за музикална седмица, която да впечатлява, провокира, образова и ангажира гражданите и гостите на града с музикални трендове, традиции и усещания. “Varna Music Week” е проект, който цели да направи една от летните седмици в града изпълнена с музика. Основната идея е да бъдат включени голям брой инициативи, които да попадат под шапката на музикалната седмица – изграждане на множество улични сцени, музикални арт инсталации, ъндърграунд партита с различен тип музика, отворени музикални уъркшопи, представяне на международни стилове на местната аудитория, сцени за много новоизгряващи и млади групи и изпълнители, които да представят своята музика пред гражданите и гостите на град Варна. “Varna Music Week” е фестивал на музиката като изкуство, празнуващ нейното съществуване в тотална форма. Ще бъде отворен и напълно безплатен, правейки централни части на град Варна в пъти по-музикални и носещи естетическо настроение. Целта на проекта "Varna Music Week" е да се създаде устойчив и развиващ се проект, който да фокусира една от летните седмици в град Варна върху музиката като изкуство, което може да се абсорбира по много начини от локалната аудитория. Целта е да се представят както нови начини за развитие на музиката като индустрия, така и интегриране на градски зони към атрактивни за аудиторията дизайн, значение и приложение. Цел е и да се създаде екип, който да се грижи за провеждането на този проект всяка година, разширявайки мащаба не само в централни градски зони и представяйки нови артисти на локалната аудитория.

Цел

Целта на проекта "Varna Music Week" е да се създаде устойчив и развиващ се проект, който да фокусира една от летните седмици в град Варна върху музиката като изкуство, което може да се абсорбира по много начини от локалната аудитория. Целта е да се представят както нови начини за развитие на музиката като индустрия, така и интегриране на градски зони към атрактивни за аудиторията дизайн, значение и приложение. Цел е и да се създаде екип, който да се грижи за провеждането на този проект всяка година, разширявайки мащаба не само в централни градски зони и представяйки нови артисти на локалната аудитория.

Други проекти от тази категория

Close
Close