Blade&Change - интернационален младежки обмен на блейд професионалисти

Blade&Change - интернационален младежки обмен на блейд професионалисти

Резюме

Проектът "Blade&Change " ще събере млади блейдъри (почитатели на ролери и кънки), доброволци или желаещи на възраст от 18-35 години от цял свят във Варна с целта да се популяризира карането на ролери и кънки както за чужденците в България, така и за българите в чужбина. Сдружение Фарсайд съвместно с партниращите си организации ще организира едноседмичен семинар с участници от цял свят в Хале3, Варна, които желаят да представят уменията си и идеите си за организиране на спортни събития на територията на град Варна.

Описание

Проектът "Blade&Change " предлага едноседмичен семинар на 20 участника - блейдъри (почетатели на ролери и кънки), доброволци или желаещи на възраст от 18-35 години от цял свят, с целта да се популяризира карането на ролери и кънки както за чужденците в България, така и за българите в Европа. Карането на ролери е съвременен спорт за всяка възраст и основната идея на едноседмичния семинар е да се предостави възможност на млади любители на този спорт да обменят опит в организация на различни спортни събития като състезания, фестивали, лагери и турнета. В рамките на първите 5 дни от семинара ще се обсъждат теми като цялостна организация на събития (от идеята до реализацията), възможности на финансиране и методи за набиране на спонсори от цял свят и други, ще се включат и активни дейности като практикуване на йога и медитации, здравословно хранене и готвене, практикуване на карането на ролери и участие в школата по ролери и кънки във Варна като инструктор. В рамките на един от дните ще се разгледат и забележителностите на Варна и околността с цел да се популяризира нашата местност като изключиелна дестинация за спорт и отдих. В последните 2 дни от семинара ще се проведе състезание по ролери в Хале3.

Цел

Целите на Blade&Change са - Варна да се популяризира като атрактивна дестинация за международни спортни събития като състезания, лагери, турнета и фестивали - да се обединят младежи от цяла Европа с целта да се обмени опит в организирането на международни събития - да се превлекат международни участници в български състезания и да се изпращат български таланти за участие на събития в Чужбина - да се превлекат интернационални спонсори към България

Други проекти от тази категория

Close
Close