ОПИТ ЗА ГНЕЗДЕНЕ – Творческа работилница

ОПИТ ЗА ГНЕЗДЕНЕ – Творческа работилница

Резюме

Уъркшоп за ученици от НУИ “Добри Христов” и мащабна арт инсталация от обекти – огромни светещи гнезда, които в същото време са анимирани чрез видеопрожекция - върху дърветата, подложени на санитарна сеч, от двете страни на улица Преслав.

Описание

Намигването към Радичков в заглавието насочва вниманието към това, че преди летенето е гнездото. На младите графици, скулптори от НУИ им предстои не само напускането на удобното гнездо на училищната възраст. На тези от тях, които ще искат да продължат да се занимават с изкуство им е необходим светъл старт. Творческата работилница е насочена към тях. Първият етап е фокусиран върху разработването на художествената идея в екип, съвместно с авторите на проекта – учениците ще развият визуалните си предложения за светещите гнезда по предварително зададени задачи като изхождат от естествената форма на окастрените дървета. Във втория етап, гнездата ще бъдат монтирани върху дърветата заедно с автономното осветление и всяко едно ще бъде “анимирано” с видео мапинг. Експозицията на ул. Преслав ще продължи пет дена. По този начин арт инсталацията ще осмисли художествено и ще компенсира неугледния заради санитарната сеч изглед на дърветата.

Цел

Да се ангажира креативността на децата от паралелките по Изящни изкуства (скулптура, графика) в реален проект, който осмисля художествено и декорира окастрените в момента дървета преди да са развили отново корона.

Други проекти от тази категория

Close
Close