Звуци от Таляна

Звуци от Таляна

Резюме

„Звуци от Таляна“ е проект, който за първи път представя на аудио запис творческата идентичност на неформалните общности във Варна. Това е отпечатък на живия звук на Варна от сцените, клубовете, мазетата, пейките, гаражите и таваните.

Описание

Проектът включва създаването на музикален албум с участието на знаковите за местната сцена музиканти - обединяващ за тяхното уникално звучене. Реализацията предвижда и конкурс за авторска музика на варненска група, както и видео заснемане на част от селектираните парчета. „Звуци от Таляна“ е проект от младите за младите, идващ от сърцето на Варна и разказващ нейната история. Платформата позволява на членовете на неформални младежки групи да реализират своята продукция, да проявят инициативност, организираност, докосвайки се до реална лаборатория за предприемачески идеи. Проектът ще свърже музикантите с бизнеса, младите с музикантите, медиите с Варна и Европейска младежка столица. „Звуци от Таляна“ обединява творческите индустрии с бизнеса и създава предпоставки за дългосрочни партньорства. Без излишни претенции, но и без компромиси, изпълненията, които ще чуете в тази колекция, идват от душата на морския град.

Цел

Повишаване на разпознаваемостта на Варна – ЕМС сред широката общественост чрез нейната най-бляскава витрина, а именно - младите хора на културата.

Други проекти от тази категория

Close
Close