Разприказки

Разприказки

Резюме

"РАЗПРИКАЗКИ" е уникална, едновременно документално, сценично и УЕБ-базирана театрална форма с обратна тристранна връзка от уеб-страница, лайв стрийм и публиката на представлениет, в което ВЪЗРАСТНИТЕ забавляват ДЕЦАТА СИ, чрез превъплъщение в образите на приказни герои. То е основано на мотиви от оригинални български народни приказки.

Описание

"РАЗПРИКАЗКИ" е месечна поредица, която ще се състои от 5 части. Първото събитие от проекта ще бъде еднодневно и най-мащабно. Ще бъде поставена открита сцена, с необходимото техническо оборудване на Гаровия площад. С помощта на костюмограф, гримьор и режисьор, както и при наличието на необходимите облекла и реквизит на живо пред публиката ще се режисират и ще се поставят импровизирано с участието на доброволци от самата публика сцени по мотиви от поучителни, забавни и нетрадиционни по послание български народни приказки. Водеща на събитието ще бъде любимката на най-малките Ирина Първанова - Раши. Събитието е уникално по рода си поради: - интерактивния си характер - родителите се превъплащават в различни роли, пресъздавайки интерпретациите на българските народни приказки, на своите деца; - през целия ден ще присъства оператор, с чиято помощ ставащото на сцената ще се излъчва едновременно на екрани отстрани на нея и ще има възможност да бъде гледано в реално време в интернет. Проектът включва още 4 /четири/ събития, които ще се провеждат в следобедните часове на последния неделен ден от всеки месец, на Гаровия площад в площада на приказките, където децата да режисират възрастните.

Цел

- Да ПРОВОКИРА по нетрадиционен и артистичен начин въображението както на ДЕЦАТА, така и на ВЪЗРАСТНИТЕ, с което по нов начин да обогати отношенията им; - да ангажира обширна аудиторията към нова, напредничава и полезна театрална форма; - да развие любовта към театралното изкуство чрез рамките и на съвременната дигитална среда.

Други проекти от тази категория

Close
Close