Прожекции на френски филми с български субтитри

Прожекции на френски филми с български субтитри

Резюме

10 прожекции на открито /10 определени за целта места/ и 12 прожекции в читалища /6 читалища, по 2 прожекции/, през цялата година, вечер от 18 ч.

Описание

Прожекции на филми, чието субтитриране /и правата по него/ е заплатено от Френски институт България, филми в оригинал на френски с български субтитри /15 различни филма/. Правата на всички филми са платени за различен брой години от Френски институт Париж /не е включено в бюджета/. Подбрани филми, подходящи за младежи /също и за възрастни/. Безплатни прожекции за публиката. Предвиденият бюджет се отнася за техническо обезпечаване, изработване на възглавници с логото на Варна 2017 /за прожекциите на открито/, разходи за провеждане на рекламна кампания. Прожекции на открито – от юни до септември 2017 Прожекции в читалища – от март до май и от октомври до декември Всички прожекции ще се състоят между 18ч. и 24 ч. В допълнение – паралелен проект в 2 учебни заведения /вж. Точка 5/

Цел

Подпомагане на социалните контакти чрез възраждане на кварталните кина и традицията за прожекции на открито, завръщане на публиката в киносалоните, мотивиране на младежите за активно включване в културния живот на техния квартал чрез създаване на кино-клубове в читалищата.

Други проекти от тази категория

Close
Close