Звуци от Таляна

Звуци от Таляна

Резюме

„Звуци от Талян не е енциклопедия на варненските музиканти. И все пак, това е проект, който за първи път представя на аудио запис творческата идентичността на неформалните общности във Варна.

Описание

Проектът включва създаването на музикален албум с участието на знаковите за местната сцена музиканти, който да е обединяващ за тяхното уникално звучене. За постигане на социална иновация, проектът предвижда също провеждането на менторска програма на тема „Културни индустрии и развиване на публики“, както и промо събитие, което самите участници ще трябва да реализират под напътствията на своите ментори. Менторската програма ще се проведе в рамките на три дни и ще включва теоритична част, водена от експерти (културни оператори, дизайнери, маркетинг специалисти, звукови инженери и др.), участниците ще бъдат разделени на екипи, като всеки екип следва да се ангажира с определена задача по повод събитието-промоция, което ще даде старт на разпространението на албума. Този своеобразен „саундтрак на Варна“ ще бъде разпространен както в Морската столица, така и в големите градове и достъпен за закупуване онлайн.

Цел

Основан цел на проекта е създаването на условия за социално предприемачество, насочено в областта на творчески индустрии.

Други проекти от тази категория

Close
Close