Движещото се тяло – танцови ателиета 2017

Движещото се тяло – танцови ателиета 2017

Резюме

Движещото се тяло е образователна платформа в сферата на съвременния танц, която насърчава професионалния път на млади хореографи и танцьори от България и Европа и прави достъпни заниманията със съвременен танц за широк кръг любители.

Описание

Основната програма на проекта включва три четиридневни танцови ателиета и една резиденция. Те ще бъдат водени от доказали се артисти, преподаватели в едни от най-престижните университети и формати за съвременен танц в Европа. Ателиетата ще завършат с публично представяне на резултата, а резиденцията – с готово танцово представление. Паралелната програма на танцовите седмици ще включва вечерни събития с прожекции на танцови филми, музикално - танцови импровизационни концерти, четения за танц, фото и видео сесии на танцови сола. Ателиетата и събитията са подходящи както за професионално занимаващи се с танц младежи, така и за непрофесионална публика, която би искала да се докосне до езика на съвременния танц.

Цел

Да представим на младите хора танца като практика, провокираща въображението и емоционалността и култивираща любопитство и творческо отношение към живота.

Други проекти от тази категория

Close
Close