Filmer Forge

Filmer Forge

Резюме

Filmer Forge е културно-образователна инициатива с фокус „Аудиовизуалната култура като медия“ и включва тематични прожекции с дискусии, семинар на тема „Киното говори“ и уъркшоп по създаването на кратък видеоматериал.

Описание

“Filmer Forge” е културно-образователна инициатива, която употребява продуктите на съвременната аудиовизуална култура като метод за комуникация. Събитието комбинира неформални методи на образование с фокус „Аудиовизуалната култура като медия“, отчитайки, че ЕС разглежда аудиовизуалния сектор като основно средство за изразяване, разпространение и развиване на ценности. Програмата съчетава: специални прожекции на съвременни европейски късометражни филми по общозначими теми, последвани от отворени дискусии и дебати по представените във филмите проблеми; семинар на тема „Киното говори“, воден от експерти от Национален център за късометражно кино, Торино, Италия; VideoExpress Workshop – за създаване на кратък видеоматериал, с който участниците да изразят собствените си визии по конкретни проблеми.

Цел

- Изграждане на познание и разбиране на аудиовизуалния продукт и неговата употреба като медия и средство за комуникация у участниците; - Стимулиране активно участие и открито изразяване на собственото мнение и позиция на младежите.

Други проекти от тази категория

Close
Close