ФОЛКЛОРНА НОЩНА ФИЕСТА - ВАРНА, 2017

ФОЛКЛОРНА НОЩНА ФИЕСТА - ВАРНА, 2017

Резюме

Младежки екип от професионални фолклорни музиканти, в рамките на Варна – ЕМС – 2017, два пъти седмично представя и провокира младежи да свирят, пеят и танцуват и да преоткрият себе си чрез фолклора.

Описание

Организиран, ръководен и провеждан от младежи за младежи, в отговор на нарасналата нужда от възраждане чрез читалищата на традиционните народни инструменти – кавал, гайда, гъдулка, тамбура и тъпан. Изявени млади фолклорни таланти от Варна посещават, запознават и възпитават в инструментално майсторство младежи от града и извън него. Студиата ще се провеждат от юли до ноември, два дни седмично–по една от 18ч. до 24ч., в базите на читалищата–партньори. Ще се проведат и два концерта, през активния туристически сезон за Варна, един в НЧ "Св. Кирил и Методий -1927" през м. юли, в района на Летния театър или Римски терми, през август. Те са основните акценти на проекта, които ще докажат неговия социален принос и допринесат за издигането на културния профил на гр. Варна като ЕМС – 2017.

Цел

Създаване на социални връзки и приобщаване на младежите към традициите чрез фолклорни студиа като форма за вечерни занимания.

Други проекти от тази категория

Close
Close