From Page to Stage

From Page to Stage

Резюме

From Page to Stage е пилотен проект за театрална драматургия и кино сценарии. Участниците изпращат текстовете си предварително, а авторите на най-добрите ще бъдат поканени в мастър класове, водени от доказани драматурзи и сценаристи.

Описание

Участниците (16-30 г) с интерес към театър, кино и литература изпращат предварително текстовете си. Авторите на най-добрите такива ще бъдат поканени в мастър класове. Мастър класовете дават възможност за препоръки и работа по проект, който все още е в развитие. В тях младите автори обсъждат текстовете си, получават напътствия, идеи за подобрение. Участниците имат рядката и ценна възможност да прекарат три дни с някой от най-добрите в киното и театъра, работейки изцяло върху творбата си. През третия ден участниците присъстват на прочит на своите произведения от актьори, на сцена. Възможност, която ще накара думите им да оживеят и ще ги потопят изцяло в работния процес. Изненадата на първия мастър клас е нашия гост-лектор - известният писател, сценарист и режисьор Фредерик Бегбеде, който ще изнесе лекция в Юнашкия салон.

Цел

Целта на проекта е да се даде регулярна възможност за развитие на млади драматургични таланти от най-добрите в областта.

Други проекти от тази категория

Close
Close