Младите творци

Младите творци

Резюме

Усъвършенстване и развитие на младежка зона Creators, целяща по-голяма активност на лакоалната артистична младежка сцена. Организиране на иновативни и разнообразни културни събития.

Описание

Creators е младежка зона разиваща се в областта на модерния танц. С годините се превърна в един от иноваторите на този стил в град Варна и посланник на танца, и морската столица, както в страната, така и извън нея. Защото за нас изкуството е чувство за безгрижие, свобода, магията да запълниш пространството с красота. Стремежа ни е, чрез този проект и с помощта на нашите партньори да организираме 12 разнообразни и иновативни дейности в рамките на пет месеца, които да благоприятстват превръщането на град Варна в един от активните културни младежки центрове в страната, разпознаваем и на Европейско равнище. Проект изцяло в подкрепа на Варна-2017 Европейска младежка столица. Програмата включва Creators library (създаване на арт- музикално пространство реализирано от младите за младите), танцови уъркшопи, видео хореографии популяризиращи пет културни градски забележителности, арт инсталация насърчаваща хората да танцуват на улицата, Dance cinema night, разнообразни семинари с водещи професионалисти по бийтбокс, аудио-визуални пърформанси, дигитални изкуства в т.ч. дигитално инсталационни изкуства и виртуална реалност, станали артистични практики. Creators винаги се стреми да покаже на младите хора, че изкуството е навсякъде и трябва да се борим за него, че то е много повече от надежда, защото е нещо, което те кара да живееш по-добре.

Цел

проектът има за цел да вдъхнови и зарази младежите на града с магията на изкуството, с помощта на иновативни подходи, чрез които да се предложи на младите да разгърнат въображението си и да станат част от разнообразни културниинициативи.

Други проекти от тази категория

Close
Close