Зона за култура "Рапана"

Зона за култура "Рапана"

Резюме

Уъркшоп, който да ангажира и насърчи младите в процеса на архитектурно изследване, дизайн и изграждане на алтернативно пространство с културна насоченост, насърчаващо четенето, опазването на литературата във времето и изкуството като цяло.

Описание

Уъркшопът цели да постави началото по изграждане на първия по рода си павилион в град Варна, като чрез участието на младите хора да се създаде една нова културно-социална обществена точка в сърцето на Морската столица, представлявайки успешен пример и модел за подобряване на гражданската среда, чието интериорно пространствовдъхва усет за спокойствие. Павилион притежава 180 градусова панорамна стена изпълнена с богата на съдържание литература. Тази нова културна точка на града ще даде възможност на младите варненци не само да участват в този проект, но и да се насладят на многообразието от възможности, които той ще предлага, литературни споделени четения, зона за почивка, мини акустични музикални изпълнения и арт инсталации и всичко това без никакви финансови бариери. Ние вярваме, че младите хора трябва да бъдат водещи във формирането на гражданското общество, а инициативата заслужава да стане част от световната тенденция да се поощрява четенето по този нестандартен начин. Това, което продължаваме да правим е да задаваме правилните въпроси на младежите и да бъдем край тях в моментите, в които те търсят техните отговори.

Цел

Проекта цели да реши един от основните проблеми в града, липсата на външни креативни пространства и зони за почивка, като положи основите на вдъхновяваща и функционална среда, създадена от и за млади хора.

Други проекти от тази категория

Close
Close